Wikipedia kaze o kichu sledece...


Kič
je niskovredno stvaralaštvo sa umetničkim pretenzijama i ciljem dostupnosti što širem krugu ljudi.

Postoji nekoliko karakterističnih definicija kiča i sve one opisuju kič kao lošu pojavu, kao robu čiji je jedini cilj da se proda.

Kič je proizvod koji podseća na umetnost jer je, poput nje, dostupan čulima.

Kič je dopadljiv, bez obzira o kojoj vrsti umetnosti je reč. Pri stvaranju kiča koriste se umilne boje ili melodije koje mogu izazvati uživanje i zadovoljstvo, ali ne i misaoni ili duhovni napor.

Dakle, kič pobuđuje površna i trenutna osećanja, kao što su smeh ili plač prilikom gledanja neke televizijske teledrame.

Kič postoji zahvaljujući ljudima koji ga kupuju, tzv. „kič-ljudima“ kojima on zadovoljava njihove potrebe.


понедељак, 25. мај 2009.

Suma sumarum!!

Nisam zadovoljna anketiranim devojkama, jer one nisu realna slika "mojih" devojaka...
Iskreno, nije ni bilo puno takvih a i kada bih je našla nije htela da se anketira ili slika tako da je to bilo pod - piši propalo!!
Takođe nisu htele da priznaju da slušaju narodnu muziku, već su to svele pod "sve".

Subjektivan utisak je da nas ima svakakvih i da po načinu oblačenja ne možemo zaključiti ko šta sluša, čime se bavi i slično.

Mada! Mada...ja i dalje verujem da postoje dve sorte devojaka: 1. koje vole cirkone više no išta i 2. Nata B. clone

Sada nisam uspela to da dokažem jer sam očigledno promašila doba dana... ali neka bude da kich u Novom Sadu i nije tako velika svakodnevnica.

2 коментара:

  1. Kazes da verujes da postoje dve sorte devojaka!?
    Ne bi se slozila sa tobom.Razlog-pa ne pronalazim se u te dve grupe,ne volim cirkone a i ne licim na Natasu Bekvalac.:)
    Mozda si na pogresnom mestu trazila te po tebi kich devojke.Zasto to kazem.Pa evo zasto-poslednja dva vikenda sam isla na zurke gde se pusta elektronska muzika.Bilo ih je mogu reci dosta.Ne znam da li su promasile mesto desavanja ili jednostavno vole da budu drugacije:)Znaci,ima ih na mestima gde se najmanje nadas.

    ОдговориИзбриши
  2. ...možda me nisi dobro razumela. Naravno da "rokerke" i "pankerke" ne spadaju u te dve kategorije... postoji jaaaako puno načina oblačenje i jaaaako puno sorti devojaka...ja samo verujem da je jedan podskup od skupa devojaka ovaj što vole cirkone a drugi podskup istog skupa je ovaj što liče na Natašu, treći, četvrti, peti ...podskup ne ulazi u oblast mog "istraživanja" i njima se nisam bavila...
    A u pravu si da ih ima na mestima gde se najmanje nadamo...

    ОдговориИзбриши